05 Okt

Recension av min Microsoft Surface Laptop

Hej igen kära läsare!

 

Den här gången hade jag tänkt att skriva om den jag för tillfället skriver på. Alltså min nuvarande laptop. Det är en Microsoft Surface Laptop. Till att börja med så ska jag gå igenom själva datorn då den kommer i lite olika varianter. Efter det så kommer jag gå igenom vad jag tycker om den. Men först de roliga specifikationerna:

 

Min Surface Laptop

 

 • 5” skärm med touch och en upplösning på 2256×1504.
 • Processorn är en i7-7660U men 3MB minne och hastighet på 2.5Ggz/4Ghz.
 • Hårdisken är en snabb SSD på 256GB.
 • 8GB LDDR3 RAM-minne. 1866Mhz.
 • Intel HD 620 grafikkort.
 • USB 3.0 anslutning. Hörlursuttag. SurfaceConnect och Mini Displatport.
 • Högtalarna är Dolby Audio Premium. Standard Stereomikrofon.
 • Bluetooth 4.0 och 802.11ac a/b/g/n nätverk.
 • Den väger 1.25kg. Måtten är: 308mm i bred. 223mm i djup, 14.7mm i höjd.
 • 720p HD Webbkamera.
 • Kör windows 10 S.

Med enklare språk är det en väldigt bra dator. Trots att jag personlig gärna skulle ha lite mer RAM-minne och bättre grafikkort än från Intel HD-serien. Sedan är det ju en dator/surfplatta-kombination vi pratar om så man kan nog inte förvänta sig alldeles för mycket. Det är häftigt att de lyckats ha så pass bra specifikationer som de har.

 

Personligen är jag nöjd med datorn. Till skillnad från dera Surface book som man kan ta loss fran tangentbordet är detta en äkta notebook. Trots det är den supertunn och smidig att få med sig. Något som jag verkligen uppskattar med en laptop då jag ofta arbetar på olika platser.

 

Designen är kanske inte något unikt men ganska tilltalande är den. Jag har bara hittat den gråa färgen i svenska butiker men den ska även finnas i tre andra toner, röd, blå och guld. Utrymmet på sidorna av skärmen är minimalt och fast den är så liten och smidig känns den robust. Den är tillverkad av en kombination av aluminium och magnesium vilket ger den ett rent utseende.

Flera Surface Laptops

Till en början förstod jag inte riktigt grejen med att ha en touch-skärm men jag måste säga tt jag blev positivt överraskad. Du kan använda antingen fingrarna eller en digitizer-penna och den har stöd för multitouch. Om man kollar på tangentbordet är det väldigt skönt att skriva på med perfekt respons i tangenterna. Bakbelysningen är också bra.

 

En av sakerna jag blev lite besviken på var själva ytan runt tangentbordet. Den verkar vara gjord av något matt-liknande material och ser rätt konstigt ut. Jag tycker också att det blir lätt smutsigt där och svårare att göra rent än en dator med plast eller metaller.

 

Sammanfattning

 

Sammanfattningsvis vill jag säga att den är en klockren laptop till jobbet. Den är lätt, smidig, ganska snygg och har bra prestanda som klarar det mesta kontorsarbetet. Med den höga skärmupplösningen som är QHD på sin lilla 13,5” skärm blir bilden extremt skarp. Ljusstyrkan är också ett plus. Kan till och med använda den utomhus om inte solen lyser rakt på. Något som jag inte kunde med min gamla Macbook.

Något man ska ha koll på är att den inte kör den vanliga varianten av Windows 10. Den kör en mycket lättare variant som hete Windows 10 S. Det betyder att du inte kan ladda ner vanliga PC-program utan bara applikationer från Windows Store. Ska du inte göra så mycket annat än att surfa, jobba, mejla och kolla film fungerar det utmärkt. Ett stort plus är också att eftersom varianten är så lätt går datorn hur fort som helst.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *