11 Okt

Simkort och internet till platta och dator

Jag tycker att den absolut viktigaste saken med alla prylar är att de måste gå att använda. Jag kan förklara det med ett exempel såhär. Om du har en svindyr klocka men inte använder den så är det onödigt att ha den. Om du har en skitbra dator, surfplatta eller mobil men inte har sett till att ha täckning och internet överallt, så är det onödigt att ha den. För då kommer du inte kunna använda den så mycket som möjligt, och då spelar det ingen roll om den har 20 GB eller 20 MB ram-minne. Prioriteten är att se till att dina teknikprylar alltid fungerar överallt du kan tänkas behöva använda dem.

 

Jag har märkt att många som köper surfplattor och annat inte resonerar som mig. De vill hellre spara de där 100 kronorna som det kostar att köpa med ett simkort laddar med 10 GB surf. En sak som många tänker är att de kan dela internet från telefonen, och visst är det sant. Men hur snabbt kommer inte surfen ta slut om du ska ha en eller två paddor, dator och mobil som använder totalt 10-20 GB på en månad? Jag kan säga det till dig: väldigt snabbt. Kanske 4-5 timmar surfande så är det borta.

Finger på laptopskärm

Internet till min Surface Laptop

Till min nyligen inköpta Microsoft Surface Laptop, som jag är väldigt nöjd, behövde jag inte köpa med några tilläggstjänster. Jag har ju redan flera uppsättningar av båda simkort och så kallade ”dongles” med massor av surf. Jag valde att använda min dongle från Telia men 100 GB surf varje månad. Det räcker till massor av nedladdningar, spelande och streamande. Man får ju också tänka på att jag redan har en annan dator + surfplatta och mobil som jag använder en hel del. Den datamängden hade aldrig räckt om jag bara hade haft en laptop och inga andra enheter, hehe.

Just Telias internet är dyrt, väldigt dyrt. Men det är också det bästa jag har hittat hittills. Bland alla test blir Telia oftast testvinnare med stor marginal tack vare sitt utbyggda 4G nät som täcker jättestor del av Sverige. Också på landet har jag alltid 4G och kan alltså surfa i precis samma fart som hemma med mitt 1000/100 fiber. Rätt schysst uppkoppling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *