28 Sep

Den första recensionen blev om iPhone 8

Recension av min nya iPhone 8

Min iPhone 8

 

Nu är det dags för det första riktigt tekniska inlägget på bloggen. Jag fick nämligen ett paket hem i brevlådan för ett par dagar sedan som jag har väntat på länge. I den vackra lådan låg någonting ännu vackrare. En iPhone 8. Erbjudandet hittade jag på Mobilabonnemanget.nu.

 

Nu när jag har haft denna smartphone i nästan en vecka och blivit van med alla funktioner(Hade an Android innan) så är jag redo att skriva en recension. Låt oss börja.

Själva telefonen ser ju likadan ut som sin förregångare så det är inte mycket nytt i själva designen. Skärmen har de faktiskt bytt och den är den bästa någonsin som sitter på en iPhone påstår Apple. Jag håller fullkomligt med dem. Färgerna är underbara och med den nya teknologin, True Tone, så anpassar den sken och färger automatiskt baserat på omgivningen. Den sköna funktionen har innan nu bara funnits på iPad bland Apples produkter.

 

Prestandamässigt är jag också väldigt nöjd. Processorn är en A11-bionic och är snabb som sjutton jämfört med min gamla android-lur. Faktiskt jämfört med många av de senaste telefonerna också. En sak jag önskar är dock att de skulle ha större lagringsutrymme eller plats för minenskort. 256 GB går åt ganska snabbt för mig då jag gillar att förvara bilder, videos och musik offline.

 

Om vi återgår till designen igen så är det faktiskt en sak som är ny på iPhone 8. Baksidan av telefonen är denna gång tillverkad av glas. Det känns betydligt lyxigare. Den är verkligen inte lika hal som en plasttelefon heller.

 

Jag är nöjd med det allra mesta i mobilen och även batteriet. Jag älskar den trådlösa laddningen då jag tycker att det känns som en sci-fi film. Den laddas otroligt snabbt, halva batteriet på mindre än 30 minuter. Sedan räcker den gott och väl från morgon till kväll under relativt krävande användning.

 

iPhone 8 och 8 Plus laddar

 

Det enda jag inte riktigt blev överlycklig av är kameran. Visst är den väldigt bra men jag ser ingen betydande skillnad från varken min förra mobil eller en iPhone 7. Funktionerna till kameran som kommer med iOS 11 är däremot ganska fräna.

 

Sammanfattning

 

Jag är toknöjd med telefonen. Vill man inte betala för en iPhone X eller vänta på den så är iPhone 8 ett perfekt alternativ. Sitter du på en gammal mobil som du tänkt uppgradera så är mitt tips att du ska göra det. Det går inte att vara missnöjd.

 

Personligen kommer jag senare byta in min iPhone 8 mot en iPhone X. Inte för jag inte gillar 8:an utan för att jag bara måste prova X.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *